HAFIZ SYAHRIN SESI Q2 BUAT KALI PERTAMA !!! Sejarah Buat Malaysia!!

HAFIZ SYAHRIN menjadi PELUMBA NEGARA PERTAMA MOTOGP sekali lagi mencipta sejarah apabila beliau telah  layak ke Q2!!!
DAN HASIL QUALIFYING MOTOGP MICHELIN PHILLIP ISLAND beliau akan memulakan perlumbaan dari petak ke 10!!

FP4 RESULT


SATU PENCAPAIAN HEBAT ANAK MALAYSIA!! 

Duo Monster Yamaha Tech3 melakukan pekerjaan yang hebat dalam Kelayakan hari ini di litar Pulau Phillip. Dalam keadaan yang sangat sukar, Johann Zarco menetapkan masa ketiga tercepat dalam bidang yang kuat dan akan memulakan pusingan ke-17 musim 2018 pada pukul 16.00 waktu tempatan (6.00 CET) dari barisan depan grid.

Sementara itu, Hafizh Syahrin menyampaikan prestasi yang luar biasa juga. Rookie Malaysia bertanding di Q2 buat kali pertama hari ini dan berani untuk mengatasi kedudukan ke-10 yang menakjubkan, yang membawa dia ke barisan keempat, selepas mengatasi kemalangan di FP3 pagi ini.

Hafizh Syahrin – Kedudukan: 10th – Masa: 1’30.593 – Lap: 8

“Ini hari yang besar untuk saya! Saya sangat gembira, tetapi pada masa yang sama saya tidak pasti sama ada saya boleh membuat ke Kelayakan dan FP4, melalui saya sangat bermotivasi dan tidak sabar untuk berada di atas basikal. Saya cuba bersusah-payah dengan jari-jari saya, bahu dan siku. Hasilnya dari FP4 adalah kejutan besar kepada saya, kerana biasanya saya agak berhati-hati dan lambat datang kembali untuk mengesan selepas kecelakaan besar.

Mungkin kerana saya benar-benar bersemangat untuk membuktikan diri saya sendiri, semua kerja-kerja ini telah diselesaikan. Sekarang saya perlu berehat malam ini kerana esok kita mempunyai perlumbaan yang panjang, jadi saya cuba pulih secepat mungkin, kerana jari saya agak sakit dan saya tidak boleh membengkokkannya terlalu banyak.

Bagaimanapun, saya sangat gembira. Terima kasih banyak kepada pasukan. Kami mempunyai perasaan yang hebat, walaupun kami besar di pagi ini, tetapi mereka membuat saya sangat bermotivasi dan saya belajar. ”

Posted by Mohamad Faiz on Jumaat, 26 Oktober 2018

 

Image may contain: motorcycle and outdoor

Walaupun beliau jatuh, tetapi beliau fit untuk race dari petak ke 8 hari ini.

Image may contain: 1 person

Image may contain: one or more people and motorcycle

Image may contain: one or more people, people playing sport, text and outdoor

 

TONTON LIVE MOTOGP!! WATCH LIVE MOTOGP PHILLIP ISLAND

Dapatkan tshirt Kategori Motor Yamaha Disini
YAMAHA TSHIRTS

 

Kongsikan Berita Baik Ini Dengan Rakan Anda!